torstai 25. kesäkuuta 2015

Tunnelmasta toiseen

Viimeisimmät esiintymiset ovat olleet mielenkiintoisia, uudenlaisia kokemuksia ja keskenään täysin erilaisia. Protestihengessä esiinnyin Turun Kauppatorilla, ja eilen tunnelmoin kesäisiä säveliä Paimion kirkossa.

Kapinamielialaa aurinkoisella Kauppatorilla
Turun "keikka" oli Vain kaksi kättä 
-liikkeen mielenilmauksen yhteydessä 10. kesäkuuta. Kyseisen, nyt jo valtaisan suosion saavuttaneen, liikkeen ovat polkaisseet käyntiin varhaiskasvattajat, jotka ovat nousseet takajaloilleen hallituksen kaavailemien päivähoidon leikkausten vuoksi. Koska itsekin olen pienen lapsen äiti, aihe liippaa erityisen likeltä minuakin. Siispä suostuin ilomielin lähtemään mukaan tapahtumaan, kun Suvi Nygård sitä minulle taannoin ehdotti.

Suvi sanoitti kampanjaa varten koskettavan laulun Maailman ainoa, jonka säveltäjänä toimi Petteri Laakso. Biisin "virallisen", YouTubessa kuultavan version laulaa Veera Maria, joka sen myös esitti Helsingissä samaisen mielenilmauksen yhteydessä. Rautatientorilla oli ollut valtava määrä ihmisiä osoittamassa mieltään asian puolesta, ja samoin Turun Kauppatorilla väkeä riitti varsin mukavasti. Turun ohjelmassa oli Helsingin päätapahtuman mallin mukaisesti puheita ja muuta musiikkia, ja lopuksi esitimme Maailman ainoa -biisin kitaristin kanssa, omana, alkuperäisestä poikkeavana sovituksena. Jälkeenpäin kuulin, että esitys oli ollut ilmeisen koskettava, sillä yleisön joukossa oli pyyhiskelty silmäkulmia tiuhaan.

Kokemuksena Kauppatorin esiintyminen oli huikea. Jännitin sitä paljon, olihan koko juttu järjestynyt sangen nopealla aikataululla, emmekä olleet ehtineet kitaristin kanssa treenata biisiä juurikaan. Lisäksi huima väkimäärä sai polvet tutisemaan ennen lavallenousua. Kun vihdoin ns. nousin lauteille ja avasin suuni lauluun, jännitys kuitenkin väistyi ja pääsin oikeaan tunnelmaan. Esitys meni oikein mukavasti, ja jälkeenpäin olin riemuissani itseni voittamisesta. Noiden hetkien jälkeen tuntee aina olevansa niin elossa!

Kuva: MotoparkViimeisin esiintyminen sujuikin sitten ihan toisenlaisissa tunnelmissa. Paimion kirkossa järjestettiin "kesäinen musiikkihetki", jossa pianistina toimi kanttori Petri Kopponen, ja minä laulelin. Lisäksi nuori ja lahjakas Helena Lähde taituroi ilmoille kauniisti holveissa kaikuvan pianosoolon.Tässä kuultavissa yksi esittämistäni biiseistä, Maailma on kaunis (K. Halonen - V. Salmi):Aiemmin olen eri kuorojen riveissä päässyt laulamaan kirkoissa, ja kyseisillä estradeilla on aina ihana esiintyä loistoakustiikan ansiosta. Poikkeusta ei tehnyt tämäkään kerta. Lisäksi biisivalinnat olivat mielestäni tosi mukavia: kesäisiä, tunnelmallisia teoksia. Yleisö tuntui tykkäävän myös kovasti, ainakin saamistamme kiitoksista päätellen. Bongasin myös parin biisin kohdalla kostuneita silmäkulmia. Seuraan kyseistä koskettavuusindikaattoria ilmeisen säännöllisesti :)

Kirkkoesiintyminen oli solistina uusi aluevaltaus minulle, mutta sen verran hyvin kaikki tuntui toimivan, että varmasti jatkossakin esiinnyn yhdessä kyseisen kanttorituttavuuden kanssa. Kirkossa, mutta muuallakin - nähtäväksi jää, minkälaiseksi yhteistyömme tulee muodostumaan. Itselläni ainakin on sen suhteen suuret odotukset. Olen onnekas saadessani tutustua uusiin, lahjakkaisiin ihmisiin ja kehitellä uudenlaisia juttua rakastamani musiikin leikkikentällä.

Kesän säveliä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti